Представяне

Краси Желязков е роден на 21-ви декември, 1958, във Варна. Увлича се по китарата на 13-годишна възраст от своите приятели в квартала. Срещата с известните варненски учители Любомир ХаралампиевКапитана и Александър Петков изиграва събдовна роля в неговия живот. Единият разгаря любовта му към класическата китара, а другият го изстрелва в блуса, рока и джаза.

Благодарение на магнетофона той се учи от изпълненията на Андрес Сеговия, Джанго Райнхарт, Пат Мартино и други. Любими групи по това време са му Бийтълс, Лед Цепелин, ЕЛП, Пинк Флойд и Ърт, Уинд & Файър.

Неспирната му жажда за знания го кара да премине през различни музикални стилове, което усъвършенства неговите умения и развива изпълнителския му стил. Така през годините той успява да натрупа стабилни познания в свиренето на рок, блус, джаз, джипси джаз и акустик.

Сред имената, които го вдъхновяват и му дават сили за творческо развитие са Пат Матини, Майк Стърн, Томи Емануел, Гари Мур, Джако Пасториъс, Уедър Рипорт, Снарки Пъпи и други.

От 2012 до 2016г. преподава класическа, акустична, електрическа и бас китара в най-реномираното музикално училище в Дубай, ОАЕ – Brooklyn Melodies Music Centre  – по програмите ABRSM, Rockshool UK, Gypsy jazz & Acoustic.

Официален консултант и инструктор на YOUSICIAN – една от най-добрите интерактивни образователни апликации за обучение по китара, бас-китара, пиано и укулеле, която се използва от над 25 милиона хора от 154 страни по света.

ОБРАЗОВАНИЕ:
Първоначално завършва бакалавър в Естрадния Отдел при БДК. След години на турнета в страната и чужбина завършва магистърска степен по поп китара в НБУ.

УЧАСТИЯ:
Още като студент започва да свири в оркестъра на пианиста Влатко Радулов и създава джаз квартет “Монтуно”, с който участва на всички форуми в страната. Свири няколко години в “Суинг Дикси Бенд – Габровo” под диригентсвото на големия пианист, композитор и аранжор Манол Цоков. През годините участва в: Биг Бенд Варна с диригент Димитър Андреев, оркестрите на Българския държавен цирк и Райчо Иванов, групите на Емил Димитров и Лили Иванова и т.н. Създател, продуцент, мениджър и китарист на единствената по рода си етно формация “Балкански Коне”, с която участва на десетки международни фестивали и концерти в страната и чужбина.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!